Geef jezelf rust cadeau

Zoals we tegenwoordig overvoerd worden met prikkels en meningen wil ik anderen helpen juist die rust terug te brengen. De kennis die ik tot nu toe heb vergaard wil ik graag met je delen. Ik heb persoonlijk kunnen ervaren hoe yoga kan bijdragen aan je vitaliteit. Dat gun ik jou ook!

 

Van verpleegkundige naar yogalerares

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in de gezondheid -en psychologie van de mens. Het is dan ook geen verrassing dat ik in 1999 begonnen ben als verpleegkundige. Ik heb jarenlang ervaring op gedaan in verschillende ziekenhuizen en afdelingen. Onder andere op de afdeling interne geneeskunde, gynaecologie en op de operatieafdeling. Mijn laatste afdeling was cardiologie bij het hartlongcentrum van het LUMC. Per 1 december 2020 heb ik de 'grote stap' gezet en mijn vak als verpleegkundige achter mij gelaten. Met deze ervaring op zak richt ik mij nu volledig op mijn passie namelijk het geven van yogalessen, YIN 1 op 1 (personal yoga) en Access Bars behandeling.

 

In 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga, in die periode was ik behoorlijk over mijn grens gegaan. Ik zocht een andere manier van bewegen dan dat ik altijd gedaan had. Van fanatiek en prestige naar bewustwording en grenzen herkennen. Het was meer dan alleen bewegen, verder kijkend op mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Nu weet ik dat dit onafscheidelijk is van elkaar. Het heeft mij als mens veranderd en gevormd tot wie ik nu ben. Yoga maakt je bewust, je leert samen te werken met lijf en geest en zo kom je dichter bij jezelf. 

Sinds 2014 ben ik gecertificeerd do-in yogadocent en in 2015 heb ik mij verder ontplooit als yin yogadocent. Daarnaast blijf ik mij vernieuwen en volg ik diverse trainingen en cursussen. Zo heb ik mij verder gespecialiseerd in yin yoga medicine, waarbij ik 1 op 1 begeleiding geef. Voor diegene die net even wat extra’s nodig heeft op fysiek en mentaal vlak, bijvoorbeeld bij chronische rugklachten of een burn out. Het is gericht op het losmaken van het spier- en bindweefsel, waarbij het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd.

 

Ik wil jou als deelnemer bewust maken hoe mooi je lichaam en geest samenwerken zodat je dichter bij jezelf komt. Rust en ruimte creëren, daar heb je niet alleen baat bij op de yogamat maar het helpt je ook in je dagelijkse leven. 

Je staat krachtiger, meer ontspannen en zelfverzekerder in het leven. 

 

Namastè, Fiona


“Haal de haast uit je hoofd
en ontdek wat er overblijft”Yin yoga voelt als thuiskomen

Mijn naam is Rosanne. Ik ben partner van Daan en moeder van Norah (2018) naast mijn werk bij een autobedrijf kijk ik ernaar uit om vanaf oktober wekelijks yin lessen te mogen geven bij Ruimte 23.

 

In 2017 ben ik gestart met de Yin opleiding bij BIVAG. Na 2 modules te hebben afgerond, ben ik al gestart met lesgeven in Lisse. Via deze plek heb ik Fiona ontmoet en geef ik sinds een aantal jaar inval les in de fijne Ruimte 23. Ik voel mij dankbaar om samen het yinne pad te bewandelen. Nog steeds reis ik samen met Fiona af naar Sneek om ons te laten inspireren en te ontwikkelen in yin yoga.

 

Yin yoga brengt mij bewustwording en een thuiskomen bij mezelf, wat ik benoem als mijn midden. Na de geboorte van mijn dochter ben ik door een lang en donker dal gegaan. Iets in mij wat donker was en diep zat wilde gezien worden. Ik voelde me alleen, eenzaam, leek erin te verdrinken en raakte mezelf kwijt. Door mijn wekelijks les, diende ik af te stemmen in dit moment. Het verzorgen van wekelijks Yin en de tijd nemen om te Yinne is wat maakte dat het lichter is geworden. 

 

Ik voel me dankbaar om jou als deelnemer een reis te mogen aanreiken naar binnen.

 

Yin - Your Inner Nature - helpt mij om vanuit zachtheid en mildheid voor mezelf te zorgen om er dan voor de ander te kunnen zijn. Dat wens ik jou ook toe.

 

Namastè, RosanneNieuwsgierig?

Neem voor een vrijblijvend gesprek over yoga en bewustzijn contact met Fiona op via info@proefjebalans.nl of bel 06-22233892. Ik sta graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden, meer informatie te geven of om eens kennis te maken.

 AGENDA

Contact

Proef je balans

Roelofarendsveen

T: (06) 22 23 38 92

fiona@proefjebalans.nl

 

KvK: 59987421

BTW-ID: NL001979112B78

IBAN: NL83KNAB0254911889

 

algemene voorwaarden

 

Westeinde 23

Roelofarendsveen